Dak reinigen voorkomt schade en zorgt voor meerwaarde

Periodiek uw dak laten reinigen is het behoud van uw dakpannen

Een opvallend verschijnsel in Nederland is, dat periodiek dak reinigen door relatief weinig woningbezitters wordt gedaan. Eigenlijk is dat vreemd, want wij schilderen wel eens in de vijf jaar onze woning, laten de cv-ketel jaarlijks controleren en de meesten van ons verzorgen hun tuin. Maar aan gevel en dak reinigen wordt niet gedacht, terwijl juist onze daken en gevels ons 365 dagen per jaar beschermen tegen alle weersomstandigheden. Het gevolg is dan ook, dat er na verloop van tijd (kleine) lekkages gaan ontstaan en dakpannen veel te vroeg vervangen moeten worden. Vaak geldt dat ook voor delen van het dakbeschot, omdat die zijn aangetast door vocht en water. Door op tijd een gecertificeerd dakdekkersbedrijf als Wildhagen Daktechniek en Onderhoud Breda in te schakelen had dit eenvoudig voorkomen kunnen worden. De oplossing is namelijk professioneel dak reinigen in combinatie met impregneren.

Professioneel dak reinigen en impregneren

Na verloop van tijd wordt de waterafstotende werking van dakpannen als gevolg van slijtage toplaag dakpannen minder. Daarom hebben uw dakpannen eens in de 10 tot 20 jaar een grote onderhoudsbeurt nodig en dient de waterafstotende bovenlaag weer volledig te worden hersteld. U kunt dit doen door een transparante coating aan te laten brengen. Die maakt uw dakpannen niet alleen waterafstotend, maar ook vuilafstotend. Er is echter een probleem. Een coating kan alleen aangebracht worden op een ondergrond die volledig schoon en vrij is van algen, mossen, roetdeeltjes, vuil en andere invloeden. Om deze reden adviseren wij u met nadruk om het dak reinigen uit te besteden aan een gecertificeerd dakdekkersbedrijf als Wildhagen Daktechniek en Onderhoud Breda. Zij beschikken over de ervaring en apparatuur om uw dakpannen grondig schoon te maken. Wanneer u hiervoor kiest dan heeft u de garantie dat uw dakpannen voor vele jaren water- en vuilafstotend zijn.

Wildhagen Daktechniek en Onderhoud werkt alleen in West-Brabant

U kunt ons gecertificeerde dakdekkersbedrijf uit Breda alleen inschakelen wanneer u woonachtig bent in de regio West-Brabant. Wij hebben hier bewust voor gekozen om klanten bij calamiteiten snel te kunnen helpen, want ons gecertificeerde allround dakdekkersbedrijf biedt alle dakwerken aan. Waaronder ook een 24 uurs servicedienst bij calamiteiten. Wilt u weten wat professioneel dak reinigen en impregneren u kost maak dan een afspraak via de rubriek contact. Wij komen dan binnen enkele dagen bij u langs om te kijken wat de actuele staat van uw dakpannen is en of deze via stoom reinigen professioneel schoongemaakt kunnen worden. Wanneer alles duidelijk is ontvangt u van ons een maatwerk offerte inclusief een vaste all-in prijs voor dak reinigen en impregneren.

WILDHAGEN DAKTECHNIEK & ONDERHOUD
 • Charles Petitweg 9
  4827 HJ Breda

 • 076- 700 27 90

 • KvK nummer: 61169412

 • BTW nummer: 210732002BO2

 • Ma 7.00 – 22.00
  Di 7.00 – 22.00
  Wo 7.00 – 22.00
  Do 7.00 – 22.00
  Vr 7.00 – 22.00
  Za 9.00 – 22.00
  Zo 9.00 – 22.00
 • Bij spoed zijn wij 24/7 bereikbaar.

Contactformulier

Neem voor vragen of een vrijblijvende offerte gerust contact met ons op.
Wij helpen u graag verder