Dak schoonmaken van mos dient op tijd te gebeuren

Anders grote kans op problemen met u dakpannen in de naaste toekomst

Zeker in bosrijke omgevingen ziet u pannendaken, die voor een deel bedekt zijn met algen en mossen. De meeste woningeigenaren vinden dit niet mooi, maar er zijn ook eigenaren die dit mooi vinden. Een vraag die vaak aan onze dakdekkers wordt gesteld is of mos op een pannendak kwaad kan? Het antwoord is: Ja. Het is van groot belang dat het dak schoonmaken van mos op tijd gebeurt. Doet u dat niet, dan weten wij zeker dat er schade op gaat treden aan u dakpannen en dat de levensduur van uw dakpannen wordt verkort.

Groot aantal pluspunten dak schoonmaken van mos

Als gecertificeerd dakdekkersbedrijf voor de regio West-Brabant worden wij enkele keren per week met de gevolgen van het niet op tijd dak schoonmaken van mos geconfronteerd. We zien in de praktijk barstjes, scheuren en zelfs kapotte dakpannen die voor kleine of grote lekkages hebben gezorgd. Weet u wat het vervelendste is, U draait als particulier of bedrijf zelf voor de kosten op, omdat een verzekeringsmaatschappij de schade niet vergoedt. Men stelt namelijk als reden van een lekkage achterstallig onderhoud. En eerlijk gezegd valt daar niets tegenin te brengen, omdat een goed onderhouden pannendak dit soort klachten niet heeft.

Waarom dak schoonmaken van mos? Elke dakpan heeft een waterafstotende toplaag, Deze toplaag zorgt ervoor dat uw woning droog blijft. Door weersinvloeden gaat deze toplaag slijten. Er ontstaan dan gaten in de toplaag. Dit proces openbaart zich tussen de 10 en 20 jaar. In deze gaten ontstaan algen en mossen, omdat de minuscule worteltjes via de poriën van de dakpannen zich verder kunnen ontwikkelen. Op den duur zorgt dit voor barstjes en scheurtjes in de dakpannen, die op den duur zelfs gaan zorgen voor gebroken dakpannen. Dit gebeurt voornamelijk wanneer het vriest en het vocht in de openliggende poriën uitzet. Door op tijd voor dak schoonmaken van mos te kiezen stopt u het slijtageproces dat door algen en mossen wordt veroorzaakt!

Laat uw dak stoomreinigen en duurzaam impregneren

Woont u in de regio West-Brabant, dan kunt u een gecertificeerd dakdekkersbedrijf als Wildhagen Daktechniek en onderhoud Breda inschakelen. Via stoomreinigen met de SteamPLUS 2.0 en het toepassen van een impregneermiddel dat bestemd is voor professioneel gebruik, kunnen wij uw dakpannen weer in topconditie brengen. Wilt u een vrijblijvende maatwerk offerte van ons ontvangen? Raadpleeg dan de rubriek contact

WILDHAGEN DAKTECHNIEK & ONDERHOUD
 • Charles Petitweg 9
  4827 HJ Breda

 • 076- 700 27 90

 • KvK nummer: 61169412

 • BTW nummer: 210732002BO2

 • Ma 7.00 – 22.00
  Di 7.00 – 22.00
  Wo 7.00 – 22.00
  Do 7.00 – 22.00
  Vr 7.00 – 22.00
  Za 9.00 – 22.00
  Zo 9.00 – 22.00
 • Bij spoed zijn wij 24/7 bereikbaar.

Contactformulier

Neem voor vragen of een vrijblijvende offerte gerust contact met ons op.
Wij helpen u graag verder