Dakbedekking plat dak prijzen Breda Tilburg Oosterhout

De populairste dakbedekkingen zijn bitumen, EPDM en PVC

Is uw platte dak in Breda binnenkort aan vervanging toe? Om precies te weten met welke kosten u rekening dient te houden voor de vervanging dakbedekking plat dak zult u de volgende keuzes en afwegingen moeten maken:

  • Laat u de dakbedekking door een professionele dakdekker leggen? Of bent u van plan om de dakbedekking zelf te gaan leggen.
  • Naar welke dakbedekking gaat uw voorkeur uit? Kiest u voor bitumen, EPDM of gaat u voor PVC?
  • Dient de nieuwe dakbedekking gelegd te worden over de bestaande laag of moet de oude dakbedekking in zijn geheel worden verwijderd?
  • Wilt u isolatie aanbrengen tussen het dakbeschot en de nieuwe dakbedekking wanneer uw dakbedekking volledig vernieuwd moet worden? Het aanbrengen van een isolatielaag levert een jaarlijkse besparing van 30% op uw energiekosten op.

U kunt het zelf of door een dakdekker laten doen

Zijn uw financiële middelen beperkt, maar bent u zeer handig? Dan kunt u overwegen om de dakbedekking plat dak zelf te leggen. Realiseer u echter terdege, dat u bij lekkages een grote kans loopt dat uw verzekering de eventuele schade niet vergoed. Bovendien kunt u wanneer de dakbedekking niet goed is gelegd ook geen aanspraak maken op garantie. Als u de dakbedekking plat dak Breda Tilburg Oosterhout door een dakdekkersbedrijf laat leggen heeft u deze garantie wel.

Kiest u voor bitumen, EPDM of PVC dakbedekking?

Naar welke dakbedekking plat dak gaat uw voorkeur uit. Gaat u voor bitumen, EPDM of kiest u voor PVC dakbedkking? De prijs per m2 verschilt aanzienlijk. Wij informeren u hier graag over.

Moet de oude dakbedekking in zijn geheel verwijderd worden?

Het maakt qua kosten een groot verschil als de nieuwe dakbedekking plat dak over de bestaande dakbedekking gelegd mag worden. Dient de oude dakbedekking in zijn geheel verwijderd te worden dan liggen de kosten per m2 € 30 tot € 35 hoger.

Isolatie aanbrengen voor besparing 30% op energiekosten

Wanneer de oude dakbedekking verwijderd dient te worden is het verstandig om isolatie aan te brengen tussen het dakbeschot en de dakbedekking. Dit levert u jaarlijks een besparing van 30% op uw energieverbruik op. De kosten voor isoleren inclusief subsidie van de overheid verdient u binnen 4 jaar terug!

Voor kosteloos advies en/of een vrijblijvende maatwerk offerte raadpleegt u de rubriek contact