Dakgoten vernieuwen nodig? Waar moet u op letten?

Besluit niet te snel om uw goten te laten vernieuwen

Dakgoten gaan erg lang mee. Dat geldt in het bijzonder voor zinken dakgoten. Dakgoten vernieuwen is pas aan de orde wanneer deze erg oud zijn en als gevolg van slijtage repareren van een deel van de dakgoot niet loont. Een andere oorzaak voor dakgoten vernieuwen is wanneer uw dakgoten beschadigd zijn door takken of andere externe factoren. Het vernieuwen van dakgoten is pas echt aan de orde wanneer er problemen met de waterafvoer gaan ontstaan. U ziet bijvoorbeeld dat een dakgoot op meerdere plaatsen lekt, dan wel dat er vochtvlekken in uw muren gaan ontstaan. Wanneer dat het geval is wordt het tijd dat u een dakdekkersbedrijf als Wildhagen Dakdekkers Breda inschakelt.

Ook de boeiboorden en dakgootbekleding vervangen

Zeker wanneer een dakgoot aan vervanging toe is, omdat deze oud is moet u er rekening mee houden dat zowel de boeiboorden als dakgootbekleding vervangen dienen te worden. Water van geringe dakgoot lekkages en weersinvloeden ‘vreet’ zich als het ware in hout waardoor dit kwetsbaar is geworden. De bekleding van de dakgoot en boeiboorden gaat dan ook korter mee, omdat deze gemaakt is  van minder duurzame materialen als zink. Om tientallen jaren probleemloos van uw nieuwe dakgoten gebruik te kunnen maken is vervanging dan ook een must.

Dakgoten vernieuwen: kiest u voor zink of kunststof?

Op zichzelf zullen de prijzen voor dakgoten u waarschijnlijk meevallen. Van welk materiaal moeten uw nieuwe dakgoten gemaakt zijn? Gaat u voor zink of kunststof? Ruwweg kan gesteld worden, dat een zinken dakgoot circa 40% duurder is dan een kunststoffen dakgoot. Daar staat tegenover dat een zinken dakgoot er niet alleen een stuk mooier uitziet, maar bovendien aanmerkelijk langer meegaat dan een kunststoffen dakgoot. Bovendien kan een zinken dakgoot eenvoudiger gerepareerd worden.

Goten vernieuwen of toch proberen te repareren

Ook wanneer tijdens de inspectie blijkt dat dakgoten vernieuwen de beste oplossing is, bent u vrij om vanwege budgettaire redenen te kiezen voor repareren. U moet zich dan alleen realiseren, dat dit een tijdelijke noodoplossing is. Voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte voor dakgoten vernieuwen raadpleegt u contact