Dakpannen ontmossen verlengt levensduur pannen aanzienlijk

Wildhagen Daktechniek Breda de specialist voor West-Brabant

Wanneer de waterafstotende toplaag van uw dakpannen slijtageplekken begint te krijgen, dan ontstaan in het bijzonder op deze plaatsen algen en mossen. Meestal openbaart dit zich manifest tussen de 10 en 20 jaar. Niet alleen ontsieren algen en mossen uw dak, maar ook dringen de minuscule worteltjes van algen en mossen de poriën van uw dakpannen binnen wanneer u hier niets tegen doet. Het gevolg zal op den duur zijn, dat er barstjes en scheurtjes in de dakpannen gaan ontstaan en de pannen hun waterafstotende werking gaan verliezen. Als gecertificeerd dakdekkersbedrijf Breda, dat actief is in de regio West-Brabant, adviseren wij u dan ook om voor periodiek dakpannen ontmossen te kiezen.

Wanneer mogelijk ontmossen wij dakpannen enkel op basis stoomreinigen

Ons streven is, om ons milieu zo min mogelijk te belasten. Mede om deze reden komt onze gecertificeerde dakdekker altijd op locatie kijken wat de actuele staat van uw dakpannen is. Wanneer dat in kaart is gebracht weet hij of het mogelijk is voor enkel dakpannen ontmossen te kiezen met de SteamPLUS 2.0 stoomreiniger. Als dat het geval is, dan hoeven wij als basis voor het duurzaam dakpannen ontmossen uitsluitend water te gebruiken. Wel te verstaan in de vorm van stoom van 150°, dat met een variabele werkdruk die op kan lopen tot 250 BAR alle resten van algen en mossen tot in de poriën van de dakpannen verwijdert.

Mocht de kwaliteit van de dakpannen dit niet toestaan, dan zullen wij gebruik moeten maken van een anti-mos middel. Onze voorkeur gaat echter uit naar stoomreinigen zonder gebruik te hoeven maken van chemicaliën. Na het stoomreinigen zien de dakpannen er weer als nieuw uit. Helaas is dit niet het geval, omdat de poriën van de versleten plekken in de waterafstotende deklaag nu helemaal onbeschermd zijn.

Speciaal impregneermiddel herstelt waterafstotende deklaag dakpannen

Wij kunnen de waterafstotende deklaag van uw dakpannen weer volledig herstellen door uw dakpannen duurzaam met een professioneel impregneermiddel te behandelen. Na een droogtijd van slechts enkele uren zijn uw dakpannen weer voor een periode van 10 tot 20 jaar beschermd. Dit middel heeft bovendien als extra eigenschap dat uw dakpannen vuilafstotend worden. Wilt u een vrijblijvende maatwerk offerte ontvangen voor dakpannen ontmossen? Raadpleeg dan voor het maken van een afspraak op locatie de rubriek contact

WILDHAGEN DAKDEKKERS BREDA
 • Haagweg 193 BIS
  4812 XC Breda

 • 076- 700 27 90

 • KvK nummer: 61169412

 • BTW nummer: 210732002BO2

 • Ma 7.00 – 22.00
  Di 7.00 – 22.00
  Wo 7.00 – 22.00
  Do 7.00 – 22.00
  Vr 7.00 – 22.00
  Za 9.00 – 22.00
  Zo 9.00 – 22.00
 • Bij spoed zijn wij 24/7 bereikbaar.

Contactformulier

Neem voor vragen of een vrijblijvende offerte gerust contact met ons op.
Wij helpen u graag verder