Lek plat dak repareren dient zorgvuldig te gebeuren

Uitgezonderd een calamiteit duidt een lek in een dak op slijtage

In het plafond van uw platte dak is een steeds groter wordende vochtplek zichtbaar van waaruit druppels komen. Er is dus sprake van een lekkage die snel verholpen moet worden, want anders kan de vervolgschade groot zijn. Hulp van een ervaren dakdekker Breda is dan ook op korte termijn vereist. Voordat begonnen wordt met een lek plat dak repareren zal eerst goed gekeken moeten worden naar de conditie van uw platte dak. Uitgezonderd een calamiteit staat een lekkage plat dak meestal niet op zichzelf. Vaak zien we meerdere versleten plekken in de dakbedekking van het platte dak. Wanneer dit het geval is, dan heeft een lek repareren feitelijk geen zin. De volgende lekkage kan binnen enkele weken elders op het dak ontstaan. Daarom adviseren wij om u dak te laten vervangen.

Een lek plat dak repareren alleen zinvol bij een calamiteit als stormschade

Komt onze gecertificeerde dakdekker tijdens het in kaart brengen van de oorzaak lekkage tot de ontdekking dat uw dakbedekking versleten is, zal hij u hiervan in kennisstellen aan de hand van digitale foto’s. U heeft dan feitelijk de volgende 3 keuzemogelijkheden:

  • U laat uw platte dak vervangen op basis dak renovatie
   Wanneer u geluk heeft is dat mogelijk en is uw dakbeschot niet aangetast
  • Uw dak wordt in zijn geheel vernieuwd
   De versleten dakbedekking wordt in zijn geheel verwijderd evenals dakbeschot dat aangetast is door vocht en schimmels
  • U laat toch uw lek plat dak repareren zonder garantie
   Uw dak wordt provisorisch gerepareerd zonder garantie

Wij zijn van een lek plat dak repareren geen voorstander, omdat u de volgende dag op een andere plek geconfronteerd kunt worden met een nieuwe lekkage in uw platte dak. Vandaar dat wij u adviseren om te kiezen voor plat dak repareren op basis van dakrenovatie. U heeft dan de zekerheid, dat u er weer voor tientallen jaren tegenaan kunt. Bovendien ontvangt u bij Wildhagen Dakdekkers Breda ook voor nieuwe daken die zijn aangelegd op basis van dakrenovatie een schriftelijke garantie van maar liefst 10 jaar op het gebruikte materiaal en onze dakwerken.

Zoekt u met spoed een gecertificeerd dakdekker Breda voor een lek plat dak repareren? U kunt 7 dagen per week een beroep op ons doen. Bel voor het maken van een vrijblijvende afspraak tel. 076- 700 27 90 of raadpleeg de rubriek contact

WILDHAGEN DAKDEKKERS BREDA
 • Haagweg 193 BIS
  4812 XC Breda

 • 076- 700 27 90

 • KvK nummer: 61169412

 • BTW nummer: 210732002BO2

 • Ma 7.00 – 22.00
  Di 7.00 – 22.00
  Wo 7.00 – 22.00
  Do 7.00 – 22.00
  Vr 7.00 – 22.00
  Za 9.00 – 22.00
  Zo 9.00 – 22.00
 • Bij spoed zijn wij 24/7 bereikbaar.

Contactformulier

Neem voor vragen of een vrijblijvende offerte gerust contact met ons op.
Wij helpen u graag verder