Lekkage plat dak repareren Breda Oosterhout

De gevolgen van een ondeskundig uitgevoerde reparatie zijn groot

Vrijwel dagelijks worden onze gecertificeerde dakdekkers geconfronteerd met de gevolgen van een ondeskundig uitgevoerde lekkage plat dak repareren. Zeker wanneer er een langere periode tussen heeft gezeten kunnen die groot zijn. Wat gebeurt er namelijk vaak in de praktijk? De bewoners ontdekken een vochtplek in het plafond van hun uitbouw of schuur. Wanneer ze het dak opgaan, zien ze op de plek waar de lekkage aan de onderzijde zit een oneffenheid of een slijtageplek. Men denkt de oorzaak van de lekkage gevonden te hebben. Dan zijn er drie mogelijkheden waarvoor men kan kiezen te weten:

  1. Men gaat naar een DHZ – keten en haalt daar een reparatie kit
  2. Men vraagt aan een handige kennis / vriend of hij het eventueel kan repareren
  3. Men schakelt een dakdekker in om de lekkage duurzaam te verhelpen

1 – Men gaat naar een DHZ – zaak en haalt daar een reparatie kit

Een groot aantal mensen gaat naar een DHZ-zaak en koopt daar een reparatie kit. Nadat men de gebruiksaanwijzing heeft gelezen bewerkt men de dakbedekking op de plaats waar de lekkage zit en het probleem is theoretisch voor een klein bedrag opgelost.

2 – Men vraagt aan een handige kennis of hij het dak kan repareren

De meeste mensen hebben wel een handige Harry (kennis) die zo’n klusje voor weinig kan doen. Een lekkage plat dak repareren kan toch immers niet zo moeilijk zijn. En inderdaad wanneer handige Harry de plek waar de lekkage aan de onderzijde zit heeft bewerkt lijkt de lekkage opgelost te zijn.

Helaas blijkt in een groot aantal situaties het probleem niet opgelost te zijn, want op de plek waar de lekkage zit begint het plafond uit te slaan. En wanneer na een droge periode het weer gaat regenen, komt de lekkage versterkt terug.

Wanneer tenslotte een dakdekker wordt ingeschakeld voor de lekkage plat dak repareren is het leed al geschied. Wanneer het dakleer wordt verwijderd is door de combinatie van vocht en warmte het dakbeschot ‘aangevreten’. Dit betekent, dat een deel van het dakbeschot vervangen dient te worden. Daarnaast is dakrenovatie ook niet meer mogelijk en dient de gehele dakbedekking verwijderd te worden. Helaas komen we als gespecialiseerd dakdekkersbedrijf Breda Oosterhout dit wekelijks tegen.

Ons professioneel advies. Wanneer u een lekkage ontdekt in uw platte dak, schakel dan voor de lekkage plat dak repareren een gecertificeerde dakdekker in als Wildhagen Dakdekkers Breda . Mits uw dakbedekking niet versleten is, wordt uw platte dak dan vakkundig en duurzaam gerepareerd. Heeft u een lekkage plat dak ontdekt? Neem dan direct contact met ons op. Een duurzame reparatie is voordeliger dan u denkt.