Nokvorsten laten repareren of vervangen?

De specialist voor Breda Tilburg Oirschot Oosterhout

Veel eigenaren van woningen weten niet hoe belangrijk nokvorsten zijn voor het waterdicht houden van een dak. Daar komen zij vaak pas achter wanneer een of enkele nokvorst pannen tijdens een storm naar beneden vallen en de nodige schade aanrichten. Ten eerste krijgt men onherroepelijk last van waterschade in de vorm van lekkages. En of dat allemaal nog niet erg genoeg is, wordt de schade die door een of meerdere nokvorsten veroorzaakt wordt door de verzekering niet vergoed. Elke verzekering zal zich beroepen op achterstallig onderhoud. Als  huiseigenaar moet u kunnen aantonen dat dit niet het geval is. Met een jaarlijkse dak inspectie door een dakdekkersbedrijf als Wildhagen Dakdekkers Breda Eindhoven Tilburg zou u dat bewijs kunnen leveren en wordt de schade door de verzekering wel vergoed.

Wat zijn nokvorsten en waarom is periodieke controle belangrijk?

Om de nok van een dak af te sluiten gebruiken dakdekkers speciale dakpannen. Deze pannen worden nokvorsten genoemd. Vooral bij oudere woningen zijn deze pannen in cement vastgelegd.  Deze cement laag zal na tientallen jaren door weersinvloeden brokkelig en/of poreus worden. Hierdoor gaat deze scheuren en kunnen ze los komen te liggen. Het gevolg is, dat er eerst kleine hoeveelheden water gaan lekken op het dakbeschot en de panlatten. Wanneer deze verzadigd en aangetast zijn worden de lekkages pas zichtbaar aan de binnenzijde. Omdat het afbrokkelingsproces steeds sneller gaat kunnen forse lekkage het gevolg zijn. U kunt problemen met onder andere dakvorsten voorkomen door jaarlijks een preventieve dak inspectie te laten uitvoeren. Eventuele problemen met dakvorsten kunnen dan in een vroeg stadium worden gesignaleerd.

Nokvorsten repareren, renoveren, vastleggen of aansmeren

Welke methode we kunnen toepassen hangt af van de staat van de nokvorsten op uw dak. Des te eerder u een dakdekkersbedrijf als Wildhagen Dakdekkers Breda inschakelt, des te eenvoudiger en goedkoper het herstel van de nokvorsten kost. Voor meer informatie over nokvorsten Breda Eindhoven Tilburg Oirschot Oosterhout of een vrijblijvende afspraak op locatie raadpleegt u de rubriek contact