Plat dak waterdicht maken Breda Roosendaal

Keuze uit verschillende soorten dakbedekking

Het was de afgelopen tientallen jaren haast een vanzelfsprekendheid dat voor een plat dak waterdicht maken gekozen werd voor een bitumineuze dakbedekking. Nog steeds kiezen de meeste gezinnen bij platte daken voor deze sterke dakbedekking. Bij normaal gebruik kan men hier probleemloos tientallen jaren op vertrouwen. Calamiteiten uitgezonderd. Toch zien we voor een plat dak maken een aantal andere vormen van dakbedekking opkomen. Wij zullen deze kort bespreken.

EPDM dakbedekking voor een plat dak waterdicht maken

De EPDM dakbedekking bestaat uit één geheel en heeft een langere levensduur dan een bitumineuze dakbedekking. U kunt er dankzij de elastische eigenschappen van EPDM op blijven lopen. Omdat voor een plat dak waterdicht maken de dakbedekking uit één stuk is gemaakt, wordt deze dakbedekking vooral toegepast bij kleinere platte daken. Een EPDM dakbedekking heeft vrijwel geen onderhoud nodig en beschadigingen zijn relatief eenvoudig te herstellen door een dakdekker.

Een duurzaam Groendak als dakbedekking voor een plat dak

Een kleine groep woningbezitters kiest bewust voor een Groendak als dakbedekking. Om een Groendak aan te kunnen brengen zal eerst onderzocht moeten worden of de dakconstructie over voldoende draagkracht beschikt. Anders is een Groendak niet mogelijk. Een Groendak is in veel gevallen een combinatie tussen een EPDM dak en een dakbekleding bestaande uit grassen en planten. Zomers houdt een groendak veel warmte tegen en in de winter veel kou. Nadeel van een groendak is, wanneer er een kleine lekkage in het dak is ontstaan. Dan moeten alle grassen en planten verwijderd worden.

PVC dakbedekking voor een plat dak waterdicht maken

Tenslotte kan voor een plat dak ook een PVC dakbedekking gebruikt worden. Dit is een strakke dakbedekking, die net als bij vloeren in woningen aangebracht wordt door verwarmen. Ervaringscijfers tonen aan dat PVC dakbedekking minder lang meegaat dan EPDM. Veel voorkomend probleem na verloop van jaren is, dat PVC spontaan kan gaan scheuren. Dit is de reden van de teruglopende populariteit van PVC.

Op basis van vele jaren ervaring gaat de voorkeur van de gecertificeerde dakdekkers van Wildhagen Dakdekkers Breda uit naar de bitumineuze dakbedekking voor platte daken en is EPDM dakbedekking een alternatief voor kleinere platte daken.

Raadpleeg voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak op locatie over een plat dak waterdicht maken in West-Brabant de rubriek contact