Schoorsteenrenovatie Breda Oosterhout Tilburg Waalwijk

Wij brengen uw verouderde schoorsteen weer in topconditie

De meeste huizenbezitters staan er niet bij stil, maar de invloed van het weer op oude en nieuwe schoorstenen is groot. Temperatuur wisselingen, vorst en vocht zijn verantwoordelijk voor de aantasting van uw schoorsteen. Wanneer niet op tijd schoorsteenrenovatie door een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf als Wildhagen Dakdekkers Breda plaatsvindt, gaat dit op den duur onherroepelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Om dit soort situaties te voorkomen adviseren wij u om periodiek een dak inspectie uit te laten voeren. Veel slijtages worden dan in een vroeg stadium ontdekt en preventief verholpen.

Mankementen die een schoorsteenrenovatie nodig maken

Omdat bij een woning de schoorsteen meestal het hoogste punt is, heeft het weer vrij spel. Van alle kanten worden de stenen en het cement van een schoorsteen door vorst, wind, zon en regen als het ware aangevallen. En dat geldt bij een schoorsteen niet alleen voor de buitenzijde. Ook van binnenuit wordt de schoorsteen door rook en hoge temperaturen beproefd. Wanneer is schoorsteenrenovatie door een gespecialiseerd bedrijf als Wildhagen Dakdekkers Breda nodig? Wanneer globaal een van de volgende mankementen is geconstateerd:

  • Bovenplaat schoorsteen is gescheurd. (herstellen of vervangen)
  • Loodslabben moeten vervangen worden
  • Voegen zijn slecht en dienen verwijderd en vernieuwd te worden
  • Schoorsteen impregneren omdat stenen vocht door laten
  • Rookkanaal vernieuwen
  • Kapotte en/of los zittende stenen vervangen / vastzetten

Tijdens schoorsteenrenovaties door onze gespecialiseerde dakdekkers in de regio Breda, Tilburg, Oosterhout, Waalwijk en Roosendaal worden meestal verschillende mankementen aangepakt en opgelost. Doel is, dat u na een professionele schoorsteenrenovatie tientallen jaren probleemloos van uw schoorsteen gebruik kunt maken.

Schoorsteenrenovatie kan in vrijwel alle gevallen nog

Uitgezonderd een calamiteit, als een schoorsteen die als gevolg van een zware storm naar beneden is komen zetten, is schoorsteenrenovatie bij Wildhagen Dakdekkers Breda vrijwel altijd mogelijk. Voor een scherpe offerte en/of vrijblijvend advies over schoorsteenrenovatie raadpleegt u de rubriek contact