Vernieuwen plat dak? Belangrijke aandachtspunten.

Dakdekker van Wildhagen Dakdekkers Breda geeft uitleg

Vandaag de dag is het belangrijk, dat u zich vooraf uitgebreid laat informeren door een gecertificeerd dakdekkersbedrijf over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van het vernieuwen plat dak. Niet alleen kunt u aanzienlijk besparen op de investeringskosten voor een nieuw plat dak, maar dat geldt ook voor de ingrijpende maatregelen die nodig zijn met het oog op de komende energietransitie. Vandaar dat wij deze aandachtspunten onderstaand voor u op een rijtje hebben gezet.

 • Plat dak vervangen op basis dakrenovatie
 • Dakbedekking plat dak in zijn geheel vernieuwen
 • Dak isoleren met het oog op de komende energie transitie

Plat dak vervangen op basis dakrenovatie

We spreken van vernieuwen plat dak op basis van dakrenovatie wanneer het mogelijk is, om over uw huidige versleten dakbedekking een nieuwe dakbedekking te branden. Dit kan wanneer uw dakbeschot nog in goede staat is en uw huidige versleten dakbedekking dit nog mogelijk maakt. Deze vorm van plat dak vernieuwen is de goedkoopste vorm van duurzaam plat dak vernieuwen. Bij ons gecertificeerde dakdekkersbedrijf ontvangt u 10 jaar garantie op de dakbedekking en door ons geleverde dakwerken

Dakbedekking plat dak in zijn geheel vernieuwen

Zeker wanneer uw huidige dakbedekking plat dak versleten is en er de afgelopen jaren lekkages hebben plaatsgevonden is dakrenovatie geen optie. In vrijwel alle situaties zien we dat delen van het dakbeschot zijn aangetast en bepaalde delen van de versleten dakbedekking niet meer goed hechten. In dit soort situaties bieden wij dan ook niet de mogelijkheid van dakrenovatie aan, omdat dit in de naaste toekomst voor grote problemen als versnelde dakrot gaat zorgen. Wij gaan voor kwaliteit en duurzaamheid.

Dak isoleren met het oog op de komende energie transitie

Wanneer de dakbedekking van uw platte dak aan vervanging toe is, adviseren wij u in overweging te nemen om uw dak te laten isoleren. Zeker wanneer het platte dak onderdeel uitmaakt van uw woongedeelte. Zoals de zaken er nu voor staan zal in de naaste toekomst overgestapt moeten worden naar een warmtepomp. Die krijgt een woonruimte alleen op temperatuur, wanneer die tenminste over energielabel B beschikt. Een aantrekkelijke bijkomstigheid is, dat er momenteel aantrekkelijke subsidieregelingen zijn. Informeer hier naar bij uw gemeente. Zij kunnen u hier alles over vertellen.

Vrijblijvende offerte ontvangen voor vernieuwen plat dak?

Wilt u graag weten wat de concrete investeringskosten zijn voor het vernieuwen plat dak? Neem dan contact met ons op voor een all-in maatwerk offerte. U weet dan exact waar u aan toe bent. Bovendien ontvangt u bij Wildhagen Dakdekkers Breda maar liefst 10 jaar garantie op door ons gebruikte materialen en dakwerken. Voor meer informatie raadpleegt u de rubriek contact

WILDHAGEN DAKDEKKERS BREDA
 • Haagweg 193 BIS
  4812 XC Breda

 • 076- 700 27 90

 • KvK nummer: 61169412

 • BTW nummer: 210732002BO2

 • Ma 7.00 – 22.00
  Di 7.00 – 22.00
  Wo 7.00 – 22.00
  Do 7.00 – 22.00
  Vr 7.00 – 22.00
  Za 9.00 – 22.00
  Zo 9.00 – 22.00
 • Bij spoed zijn wij 24/7 bereikbaar.

Contactformulier

Neem voor vragen of een vrijblijvende offerte gerust contact met ons op.
Wij helpen u graag verder